Kapcsolat

HERNÁD-FÉM KFT.
Székhely:
 
3525 Miskolc, Régiposta u. 16.

Adószám: 
14548222-2-05 

Telefon:
+36/46 509-231

E-mail: hernadfem@hernad-fem.hu


Telephely:
 Gyártás, árajánlat
3715  Gesztely, Vásártér u. hrsz.: 017/13, 017/14

Tel./fax: (46) 550-236

E-mail: info@hernad-fem.hu


Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek-ig: 
6.00 - 14.00

KOMPLEX ENERGETIKAI BERUHÁZÁS A HERNÁD-FÉM KFT TELEPHELYÉN

 

KOMPLEX ENERGETIKAI BERUHÁZÁS A HERNÁD-FÉM KFT TELEPHELYÉN

A HERNÁD-FÉM Kft telephelyén, üzemcsarnok épületén kíván komplex energetikai fejlesztést megvalósítani.

 • kedvezményezett neve: HERNÁD-FÉM Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: Komplex energetikai beruházás a HERNÁD-FÉM Kft telephelyén
 • szerződött támogatás összege: 51.471.742,- Ft
 • a támogatás mértéke: 55%
 • a projekt tartalmának bemutatása: A HERNÁD-FÉM Kft telephelyén, üzemcsarnok épületén kíván komplex energetikai fejlesztést megvalósítani. A projekt célja tehát olyan, beruházási, megvalósulási költségében céltudatos, racionális szakaszolható kivitelezésű energetikai konstrukció megvalósítása, amely az üzemeltetési költségek vonatkozásában a környezeti energiahasznosítás alkalmazásának többlet beruházási költségeit ésszerű időn belüli megtérüléssel biztosítja.
  A projekt keretében az energetikus szakértő a helyszíni bejáráson feltérképezte, hogy milyen intézkedésekkel érhető el a műszakilag és pénzügyileg is optimális fejlesztés.
  A projektbe bevonni kívánt épület energetikai felújítása a pályázati kiírással összhangban valósul meg és illeszkedik ahhoz.
  A napelemes rendszer telepítése Társaságunk korábbi, eszközparkjának bővítése, modernizálása kapcsán merült fel. Célunk a villamosenergia fogyasztásának részbeni kiváltása helyben előállított megújuló energiaforrással.  Megkezdtük a tárgyalásokat napelemes rendszereket forgalmazó és telepítő cégekkel. Üzemcsarnokunk villamosenergia fogyasztását és a helyszíni felmérés során megállapított, tetőre elhelyezhető napelem panelek számát figyelembe véve elkészült a terv.
  A projekt menedzserünk a kiválasztott kivitelező cég ügyvezetője, aki számos napelemes rendszer telepítését menedzselte már. A projektben csak a napelemes rendszer megvalósítását tervezi Társaságunk.
  A napelemes villamosenergia termelő rendszer két fő részből, napelem modulokból illetve inverterből áll. A szabad tetőfelületeket megvizsgálva, az előzetes becslések alapján 390db 310Wp teljesítményű  napelem modul elhelyezhető az épület tetőfelületén. Névleges teljesítménye így 120,9 kWp, melyhez 120kVA teljesítményű invertercsomag illeszthető optimálisan.
  Ez a napelemes rendszer az üzemcsarnok áramfogyasztásának közel 100%-át tudja kiváltani.
  A komplex energetikai fejlesztés további elemei a külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje. AZ energetikai korszerűsítéssel elérhető energiahatékonyság növelés elsősorban minket, az épület használóit szolgálja.
  A nyílászárók korszerűsítésekor műanyag nyílászárók beépítésére kerül sor, illetve a csarnoképület 33,5 m2 nagyságú bejárati kapuját tervezzük cserélni egy szekcionált ipari kapura.
  A külső hőszigetelést 10 cm vastagságú szendvicspanellel kívánjuk megvalósítani181,1m2 felületen.
  Az épület tetőfedése jelenleg pala, melyet önerőből szintén szendvicspanelre cserélünk, így más a napelemes rendszer fogadására is alkalmassá válik.
  A komplex energetikai felújításhoz egy hőszivattyú és az elavult kazánunk cseréje tartozik még, melyekkel teljessé válik az energetikai beruházásunk.
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.05.31.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02187
vissza